Direktlänk till inlägg 2 januari 2012
Bjöd in mor o far på middag dagen innan Nyårsafton, och Mumsfilibabba va gott det blev . Lätt att det kommer göras flera gånger!
För fyra (om man äter lagom)
1 fläskfilé
6 soltorkade tomater
1/2 kruka basilika
50 g färsk parmesanost
1 pressad vitlöksklyfta
salt, peppar
4 skivor parmaskinka eller så går det lika bra med bacon....
Balsamsås:
2dl grädde
2 msk balsamvinäger
1 msk kycklingfond
1 pressad vitlöksklyfta
salt, peppar
Ugnen på 225 grader. Putsa filén och gör ett snitt längs hela filén, banka ut ngt. Grovhacka tomaterna, basilikan och riv osten, blanda allt tillsammans med vitlöken och lägg sedan allt i snittet. Salta och peppra. Linda om den skinka som Du valt. Bryn filén runt om och sen in i ugnen ca 20-25 min eller till en termometer visar ca 70 grader.
Blanda under tiden alla ingredienser till såsen i en kastrull och låt koka ihop några minuter.
Skiva upp filén och häll såsen över. Vi hade pressad potatis till, enkelt och gott.
Erkänner att vi gjorde ganska mycket mer sås!!!!! Mums!!!
Mycket länge sedan jag skrev så det är väl på tiden? Återkommer med lite mer när energin kommer till mig ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
8 | |||
9 |
10 | 11 | 12 | 13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 |
22 | |||
23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 | 31 | ||||||||
|