Alla inlägg under oktober 2011

Av Johanna - 23 oktober 2011 21:26

Trött efter helgens bravader! 

Fredagen bjöd på en sen innebandymatch där Västervik vann med 11-0 över IBK Husar, roligt....  Tycker dock inte att halv åtta är en bra tid att spela match en fredag kväll. Det blev en sen middag och soffhäng med två döttrar, och Kalle och chokladfabriken på TV. Perfekt avslutning på den kvällen.

På Lördagen tog sen helgens matätande fart med stormsteg. Först ut en brunch hos systerdottern som fyllde 10 år, mycket mumsigt, sen en helt underbar tillställning i goda vänners lag. Det var ryskt tema på festen, så vi bjöds på Borsjtj- rysk rödbetssoppa, och piroger med fetaost och spenat, fantastiskt gott. Glömde den annorlunda fördrinken, den bestod av en halv urgröpt saltgurka doppad i honung och fylld med vodka...Na zdorovje

Blev så inspirerad av den goda soppmiddagen så till söndagsmiddagen lagade jag och dottern en supergod, gyllengul morotssoppa med sting till förrätt, vi åt lite för mycket av den så huvudrätten fick nästan inte plats!!!

Orolig!! Varför? Provsvaren har kommit och jag har enligt läkaren tillräckligt bra blodvärden för att påbörja den nya behandlingen. Har redan fått tid till den första infusionen. Kommer få droppet i Linköping och första tillfället nu på onsdag blir jag inlagd över natten. Erfarenheten säger att jag brukar vara väldigt känslig för nya preparat, så dom vill ha lite extra koll på mej. Tråkigt men det känns ändå rätt tryggt. Hoppas nu bara att det kan fungera den här gången, annars vet jag inte vad som händer. Har ont nu..... Men en dag i taget, klart att det ska gå vägen den här gången.....

Av Johanna - 18 oktober 2011 22:24

Värken blir visst bara värre och värre just nu och det är skittråkigt  . Var på min underbara Yoga ikväll, men inte ens det känndes bra.

Jo, lite skönt känns det såhär efteråt när jag ligger i sängen, på spikmatta, nybadad, varm och bara känslan av att jag har rört lite på dököttet gör mej ändå lite nöjd.

Jag är mest orolig, förväntansfull, hoppfull, hopplös eller vilka känslor det är som poppar upp i mina tankar  inför morgondagen. Imorgon ska jag få alla provsvar,

om jag är tillräckligt "frisk" för att få börja den nya behandlingen eller om jag måste vänta ett tag till. För mej känns inte det ens som ett alternativ, jag vill INTE fortsätta gå i ovishetens skugga längre.Förmodligen får jag även imorgon, svar på när jag isåfall ska börja.  Det gör faktiskt inget om det kommer igång med något nytt nu för jag känner så tydligt att det går utför just nu. Både fysiskt, och ve och fasa psykiskt också. Trött, grinig, gnällig, elak, och är en riktig bich enligt barnen. Inte alltid, men helt klart händer det för ofta tycker jag. 

Därför ska jag försöka sova, lite och förmodligen grubbla lite, men i morgon är det nya friska tag som gäller  

SLE
Av Johanna - 16 oktober 2011 21:11

Dj**la skit!

Att vara i solen en heldag som det blev på havet igår var inte det bästa. Natten till söndag blev det nog bara 3 timmars sömn, om ens det. En kropp som känns som 300 grader het ugn, det värker och svullnar i alla leder, både stora som små, har ett konstigt tryck över bröstkorgen som gör det svårt att andas, och givetvis ser jag ut som ett stopptecken i ansiktet.

Det kostar visst på att ha det trevligt en hel dag, det gäller bara att acceptera att det kan bli så. -men det är just det som är problemet. Jag kan inte acceptera!!!

I natt hoppas jag på att det kan bli några timmar mer sömn, och att jag vaknar med en något mer snäll kropp imorgon,  en ny arbetsvecka hägrar ju, och den vill jag inte missa.



Make A Wish... Make It Right...
Make It Last For The Entire Night!!!! 

SLE
Av Johanna - 16 oktober 2011 20:43

Vilken helg det har varit. Helt fantstiskt väder, strålande sol från en knallblå himmel, ett hav som var nästan spegelblankt, och där var jag!!

Det var den årliga havsfiske turen med ett gäng kollegor som ägde rum, det blir en gång på våren och en gång på hösten. Det enda problemet är att vi får aldrig fisk, men det är ju naturupplevelsen som är det viktigaste, och finns det något bättre än havet. Det är en riktig lisa för själen. Jag känner mej fantstisk lyckligt lottad som har denna möjlighet att komma ut till havs, att ha möjligheten att bo så nära havet är frihet!


 

Skimrande hav!

 

Skepparen hade fixat lite gott att äta!!

 

Ett av Ostkustens vackraste sjömärken enligt Evert Taube!

Av Johanna - 14 oktober 2011 00:48

Drömmar har vi väl alla, jag drömmer om en dag då jag kan känna att jag hanterar och framför allt accepterar min situation. Men jag har en annan dröm också.

Förr var den drömmen att åka till ett varmt, härligt land med vackert mjuka vita stränder och ett azurblått hav, 40 grader i skuggan, strålande sol och paraplydrinkar. Det kan jag ju bara fetglömma   . Solen är min värsta fiende, utlöser så mycket tråkigheter i kroppen så det är inte ens värt att tänka på, jag börjar så sakta att börja acceptera detta, men inte helt fullt. Inte än illafall!!

Nya drömmen är att åka till Skottland, vandra i bergen i Glencoe, sitta på en topp, läsa en bok och smaka på en riktigt god whiskey. Det är en dröm jag delar med en god vän. Hoppas verkligen den kan gå i uppfyllelse och att vi kan komma iväg.


Plöössligen händer det   

 

Av Johanna - 12 oktober 2011 21:03

Hur bra kan en dag bli när den börjar med svåra val? Eller det handlade nog inte om ett val, utan om att jag snozzade liiite för länge i morse. Jag är ju lite av världsmästare på det. Så därför blev det lite fel flingor till frukosten. 


Ja ni kan ju gissa!!      


Ha ha, ja så kan det gå. Hur blev det sen då? Den första frosten fick skrapas från bilrutan, men vad gjorde det, det var en så underbar, klar och vacker höstmorgon. Synd att jag blev så sen, annars hade det passat med en morgonpromenad till jobbet. Men det kommer nog med all säkerhet fler vackra dagar.

Jobbet ja! Jag är så tacksam för att jag ett jobb att gå till, men just nu säger knopp och kropp, STOPP!! Heltid är för mycket. För det första känns det som om jag är i ett vakum, där jag bara väntar på att något ska ske. Orolig för hur dagen ska bli, hur morgondagen kommer att bli, och hur framtiden kommer att se ut. Kan kännas lite onödigt att lägga energi på dessa tankar, men det är lite svårt att komma ifrån när det är en ständig kamp i kroppen, ständigt någon del av kroppaset som hettar, bränner och värker. 
Ska för stunden försöka släppa tankarna, sjunka ner i ett varmt bad med en härligbadbomb från Lush, lite tända ljus med pepparkaksdoft, avsluta med min underbara cocoa butter kräm , en varm kopp te, och till sist  en stund på spikmattan. Sen zzzzzzzzz   zzzzzzzz  zzzzzzzzzzz.......... och fint sällskap får jag visst!

  Liten Lina, och stor Felix, hög mysfaktor!

Av Johanna - 11 oktober 2011 22:32

Trotsade värken och gick till jobbet idag, skönt att vara på benen igen även om inte huvudet va lika piggt på att koncentrerar sig.  Eller så var det bara min vanliga allmänna förvirring, inget konstigt alls!

Jobbade iallafall hela dagen, och försökte mej på konststycket att ingå i ett socialt samanhang och jag tror nog det gick bra.

Hem efter jobbet och blev glatt överraskad av att mitt kök redan hade hunnit bli klart. Det blev jättefint.

Sen iväg på underbara Yogan, den gör mej så gott, något som måste rekomenderas till Er alla, särskilt Ni med värk i kroppen av en eller annan orsak.

Kommer hem efter yogan och möts av kantarell doft, varma mackor står färdiga och te är upphällt. Den ungen har jag lyckats bra med . På det stora hela taget har det varit en bra dag. Hoppas natten blir bra, utan att jag blir varulv, har vissa tendenser till att bli mångalen med dålig sömn som följd. Men den som lever får se!

  

   Tack älskade gumman för att du fixat till din mamma !!

Av Johanna - 10 oktober 2011 21:25

Det blev inget jobb idag heller, och jag börjar bli väldigt trött på att vara trött!!

Enligt Vårdguiden är trötthet en naturlig känsla som betyder att man måste vila?? Nähä?? Det finns inget naturligt med att vara så här trött, desutom får jag snart liggsår på köpet. 

      

Vill göra så mycket men det stannar mest som tankar och drömmar, men en dag kommer nog all kraft och ork tillbaka och då.........

Tanken just nu är iallafall att jag ska till jobbet imorgon, annars finns det risk att jag blir helt socialt missanpassad. Jag blir lite folkskygg när jag inte mår bra, tycker det är jobbigt att gå i affärer eller vara bland människor jag inte känner. Svårt att förklara för det är inget som syns på utsidan, tror jag iallafall. Jag vet ju att jag mår bättre av att vara på jobbet bland vänner, och inte ligga hemma och fundera så mycket. Men det är mycket tankar nu, så det är lite svårt att låta bli.

Värken i kroppen är också lite svårt att tänka bort just nu, så kanske, men bara kanske, är det dax att öka på helvetespillren. Det är inget jag vill, men........ Vi får se hur länge jag står ut.


Jag har iallafall fått ett nytt fint kök idag och det är jag jätteglad för, det kommer bli så fint när allt är klart, och imorgon är det Yoga igen .  

Presentation


En blogg om livet,tre fina tjejer,naturen, intresset för mat och om min trognaste ovän...

Frågor?

4 besvarade frågor
Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Sidor som intresserar mej!!

Mat och recept


Ovido - Quiz & Flashcards