Direktlänk till inlägg 17 september 2011
Kanske är dags för en maträtt och vad passar bättre än en svamprätt!!
300g rensade trattkantareller ( har ni inga så säg bara till så fixar jag det)
1 1/2 dl finhakad scharlottenlök
2 vitlökklyftor ( eller efter behag)
2 selleristjälkar
2 1/2 dl grädde ( ta nu fetgrädde o inget larv)
1 msk kantarellfond
2 dl vatten
1/2 dl sherry ( funkar faktiskt med cognacsglögg om man vågar)
1 dl hackad persilja
Flingsalt, peppar
Skala o finhacka lök, och vitlök, strimla selleri tunt. Fräs dessa i smör. Grovhacka svampen, och låt den fräsa med löken tills all vätska kokat in. Häll i vatten, grädde och fond. Koka ihop.
Tillsätt sherry och koka ca 3 min på svag värme, smaka av med salt och peppar, strö över flingsalt och persilja. Servera med bandpasta och god sallad.
Lite riven parmensan, en klick gorgonzola piggar alltid upp!!!!
Mycket länge sedan jag skrev så det är väl på tiden? Återkommer med lite mer när energin kommer till mig ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 |
15 | 16 |
17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 |
29 |
30 | |||||
|